Wat ik uit deze periode nog weet, zijn flarden. Ik probeer een indicatie te geven met behulp van foto's en wat tekst erbij.  

Een van de eerste visfoto's die ik in mijn album heb. Ergens tussen 1972 en 1975 op een forellenputje in Luxemburg. 

In Oisterwijk woonden we aan het water. Dit is de achterste stroom. Dat was wel heel makkelijk om snel met de hengeltjes iets te doen na schooltijd. 

Vanaf 1980, pachtte mijn vader een camping. Op de camping was een vijver en daar zwom wat karper in. Veel van dit soort scharrelschubjes die ofwel met de korst, of met wat zoete maïs of deeg werden gevangen.

Een jaartje of wat later ving ik mijn eerste rijenkarper ooit, op het Timmerholt in Westerbork. Ik woonde toen net in Assen (sinds 1985) en viste redelijk wat op dit water. 

In het leger zitten had nog enkele voordelen. Daar hadden ze best wat handige spulletjes als je ging nachtvissen. Mijn eerste nachten maakte ik gebruik van een puptent. Dat was in dezelfde periode ergens tussen '85 en '91.

Ook de foto hieronder met twee kanaalkarpers uit de Drentse Hoofdvaart komt uit die tijd. Zie nu ook dat ik op die foto dezelfde "vistrui" draag. 

In 1990 viste ik bij de centrale in Groningen. Op de achtergrond zie je enkele snoekbaarsvissers en ik zat op de karper, natuurlijk. Twee vissen die dag tot een pondje of veertien. 

Op een plasje midden tussen de weilanden, ving ik een zeldzaam rijenkarpertje tussen alle schubjes in 1992. De Goorkolk. 

Een volschub van een kazerne in het zuiden des lands, waar ik mijn Militair rijbewijs moest halen

Na Assen verhuisden we naar Dronten. Nog steeds in het leger en nog steeds achter de karpers aan. Dit was al een betere vis voor de Hoge en de Lage Vaart in die tijd. Daar kon je heel veel vis vangen, maar als je op ruim honderd vissen er 2 of 3 twintigponders tussen had zitten, had je het al heel goed gedaan. 

Mijn allereerste twintigponder op de gracht van Elburg. 

Ook op de gracht in Elburg, vlakbij het Jodenkerkhof

Afgepaaide vis van de vijver op het PIROC

In 1993 ontdek ik een stek waar ik continu instant twintigponders weet te vangen. Daar zal ik als ik weer in Brabant woon, ook heel wat (winters) vissen. 

Deze is daar met 26 pond de grootste

Mooie tijd gehad daar op die stek.

Toen de spoorbrug nog een "holle" overkant had onder water.

Drontermeer 1992

Schietserie in Duitsland. Achter de Scheibenhof lag een putje vol hoog gebouwde spiegels. 

Achterin de tweede haven in Dronten, leerde ik hoe nuttig voercampagnes konden zijn met alleen boilies. Het gemiddeld gewicht vloog omhoog!

Nog een 25% wildbloedhybride uit die tijd. De OVB was er verzot op, ik had liever hoog gebouwde vissen

Leren dat je als fotograaf niet in de zon moet gaan staan. Balen als je dan later je foto's ontwikkeld had en bleek dat je hele lijf onder de "fotograaf schaduw" zat. Dat is nu met alle digitale mogelijkheden wel een stuk verbeterd. 

Maak jouw eigen website met JouwWeb